Massage Stockholm – vad ska passa dig
maj 12, 2017
Massage Hemma – Spa Hos Dig
augusti 28, 2017

Företagsmassage och dess fördelar

Företagsmassage i Stockholm

Friskvård i Stockholm utvecklas ständigt och idag erbjuder många företag sina anställda möjlighet till massagebehandling på arbetsplatsen. Det är dock inte alla som förstår vad syftet med en s.k. företagsmassage är.

En del uppfattar massage på kontoret som en lyx och därför tycker de personalansvariga att företagen inte bör använda sina friskvårdspengar till massage.

Men massage på arbetsplats är långt ifrån att endast vara lyx. Det är i många fall en nödvändig åtgärd som företaget själva kan tjäna mycket på i längden. Massage på kontoret bidrar nämligen till en förbättrad hälsa på arbetsplats, och spelar stor roll vid förebyggande av dysfunktion i rörelseapparaten hos de anställda, vilket i sin tur leder till färre sjukskrivningar eller förkortar sjukskrivningsperioden vid muskelbesvär.

kontorsmassage kan finansieras med friskvårdsbidrag

Ont i nacke och axlar kan botas med kontorsmassage

Rutiner

En annan och viktig fördel med kontorsmassage är att de anställda har tillgång till en och samma massageterapeut varje gång de får en behandling. Detta bidrar i längden till ett bättre resultat och skapar en mer personlig känsla vid behandlingen.

En erfaren och utbildad massör som utför behandlingar hos ett företag ska föra patientjournal, där skall kundernas besvär antecknas samt de utförda behandlingarna.

Anlita alltid en av Branschrådet Svensk Massage certifierad massageterapeut:

certifierad massör företagsmassage

branschrådet svensk massage

certifierad massör logo

Fördelar med kontorsmassage

De vanligaste besvär som behandlas vid en massagesession ute på företag är stelhet i nacke och axlar, samt värk i ländrygg. Idag finns det tillräckligt många metoder som kan användas vid en massagebehandling på arbetsplats för att bekämpa stelhet i nacke och axlar, dämpa värk i ländrygg samt öka rörelseomfång. Men massage ska inte begränsas till att endast behandla s.k. kontorsbesvär. Massageterapeut kan även hjälpa till att lindra vissa träningsskador, som t.ex. muskelbesvär vid överbelastning, muskelspänningar och träningsvärk. Oavsett vilken bakgrund ett muskelbesvär har så leder eliminering av muskelvärk nästan alltid till en bättre livskvalitet, samt bidra till högre koncentration hos de anställda på en arbetsplats.

Kontorsmassage kan betalas med Friskvårdsbidrag

Förbättring av friskvård på jobbet är primär uppgift för kontorsmassage

Hur ofta ska man ha massage på kontoret?

Desto långvarigare och svårare muskelbesvär man lider av ju fler behandlingar kommer att behövas för att nå ett påtaglig resultat. Antalet och frekvensen av behandlingstillfällena ser alltså olika ut från person till person.

I de flesta fall det dock fullt tillräckligt med en massagebehandling á 30 minuter, varannan vecka. Finns det möjlighet att få massagebehandlingar oftare kommer resultatet fortare och blir bättre.

Mer sällan än behandlingar varannan vecka är dock inte att rekommendera.

Finansiering

Massage på jobbet får finansieras med en s.k. friskvårdsbidrag, detta är möjligt då massage i Sverige är helt avdragsgill.

Summan för friskvårdsbidrag i Sverige varierar dock kraftigt då är det arbetsgivare själv som bestämmer hur mycket företaget ska betala ut i bidrag.

Problemet är att inte alla arbetsgivare inser hur mycket de kan spara på att ha friskare personal. Man kan alltså säga att ju mer pengar arbetsgivaren lägger på friskvårdsbidrag desto mer pengar kommer företaget få tillbaka genom en friskare och piggare personal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.