Vad jag gör

Jag behärskar olika massagetekniker, men jag använder aldrig en och samma massagemall för mina kunder. Alla behandlingar anpassas för den enskilda personen, oavsett om man har besvär eller om man bara vill slappna av. Man kan kalla detta för adaptiv massage, då man adapterar massageteknikerna till kroppens behov och på det sättet uppnår det bästa resultatet.

Klassisk Massage

Består av relativt djupa grepp. Bidrar till att minska muskeltonus och spänningar, sträckning av neuromuskulära buntar. Förbättrar ledrörlighet, minskar svullnader och muskelspasmer samt stimulerar blodcirkulation och lymfdränering.

Deep Tissue Massage

Djupvävnadsmassage eller myofasciell massage. En specifik teknik som riktar sig på att återställa  normala proportioner i bindväven. Resultatet är - ett ökat rörelseomfång, en bättre hållning och återställning  av den normala muskel funktionaliteten. Det är just bindväven (fascia, senor, ligament, ledkapsel och benhinnor) som är huvudobjekt i Deep Tissue Massage.

Kiromassage

En blandning av klassiska massagegrepp och massagetekniker från öst, inkluderar i sig element av kinesiologi. En av de populäraste metoderna i dag - denna lyckade kombination säkerställde framgången för denna typ av massage. Metoden följer inte det klassiska systemet och terapeuten väljer själv de grepp som passar för de specifika problemen.

Myotensiv massage

En avancerad teknik avsedd för att  öka rörlighet och elasticitet i leder och muskler samt lindrar muskelsmärtor. Passar mycket bra för idrottare och under rehabiliteringsperioden efter en skada.

Artikulering

Ett komplex av passiva rörelser riktat till att förhöja rörligheten. Hjälper till att återställa och normalisera muskeltonus och elasticitet i leder. Det förbättrar rörlighet i leder samt bidrar till eliminering av toxiner och metaboliter från ledområdet på grund av normalisering av blod och lymfa flöde. Tekniken minskar även smärtsyndrom. Den har en totalt avslappnande effekt genom att minska retbarhet i nervsystemet.

Myorelaxmassage

Riktar sig på muskelvävnad som är i hypertonus, kontrakturer av olika orsak. Rubbning av muskeltonus leder till försämrad blodcirkulation och ackumulering av nedbrytningsprodukter.

Myorelaxtekniker hjälper till att spänna av muskulaturen, desintoxikation, ökad elasticitet, tar av kontrakturer. Bra som profilaktik av fibroser. Mycket uttalad antistress effekt.

Cerviko-Kranial massagetekniker

Riktar sig just på de efterfrågade områdena: axlar och nacke, för att ordentligt bearbeta de berörda musklerna. Ger en ökad rörlighet, tar bort spänningar i bröst och lindrar spänningshuvudvärk (bl.a. tortikollis, s.k. “nackspärr”).

Mjukvävnadstekniker: PNF, PRT, mikrokinetik, vektor- och andra osteopatiska tekniker

Specifika tekniker som används för att töja förkortade, kontraherade eller spända muskler.  Förstärker svaga muskler och muskelgrupper samt  minskar lokal smärta och svullnad. En av de bästa metoderna vid myositer och triggerpunkter. Hjälper mycket bra vid lumbago (s.k. ryggskott), torticollis (s.k. nackspärr) o.m.fl.

Välkommen till Relieve


Massage är en universal terapeutisk och förebyggande metod för att upprätthålla en högre funktionell nivå i kroppen. Det används för att förebygga disfunktioner i rörelseapparaten, vid rehabilitering i återhämtningsperiod efter skada samt för att förbättra och korrigera kroppshållning.
I vissa fall kan massage användas som en del av en mer omfattande behandling som ordinerats av läkare. Oftast ordineras detta vid disfunktioner i rörelseapparaten eller vid rehabilitering efter en skada.

Du är i goda händer....