FAQ

Frågor och svar

1Kostar det extra för hembesök?
Kostnaden för en hembesöksmassage inkluderar normalt inga extra avgifter. Men i vissa fall, som till exempel om det är svårt att parkera på platsen eller om en massage är bokad vid en udda tidpunkt, kan det tillkomma en extra avgift. Men du kommer alltid att informeras om eventuella extra avgifter på förhand så att du kan ta ett informerat beslut.
2Kan jag beställa massage i Södertälje eller Upplands Väsby, alltså inte i Stockholm?
Det är möjligt! Kontakta mig så får jag se vad jag kan göra. Om du beställer minst två timmars behandling så borde det fungera bra. Skicka förfrågan via kontaktformuläret med datum och adress så hittar jag någon lösning!
3Har ni en kvinnlig massör?
Nej
4Hur bokar jag hemmassage i Stockholm?
För att boka en massage kan du använda kontaktformuläret på vår hemsida. Det är enkelt att använda och du kan välja behandlingslängd, datum och önskad tidpunkt. När du har fyllt i dina uppgifter och skickat in formuläret, kommer jag att återkomma till dig med en bekräftelse. Om du föredrar att använda e-post eller SMS så går det också bra. Du kan skicka ett mail med samma information som i kontaktformuläret eller skicka ett SMS så återkommer jag så snart jag kan.
5Kan jag avboka min massagetid?
För att avboka din bokade massage, vänligen kontakta mig via sms eller e-post senast tre timmar innan bokad tid.
6Hur ofta ska man få massage för att uppnå bästa resultat?
Att bestämma hur ofta man bör ha massage beror på ens livsstil och eventuella problemområden i kroppen. För personer som har en aktiv livsstil räcker det vanligtvis med en massagebehandling per månad. För personer som har stillasittande arbete och bristande träning rekommenderas minst två massagebehandlingar per månad. Om man upplever besvär i rörelseapparaten kan det vara nödvändigt att genomgå flera massagebehandlingar i rad för att uppnå förbättring. Efter det bör man fortsätta att underhålla resultatet genom att få massagebehandlingar varannan vecka. Det är viktigt att notera att dessa rekommendationer är generella och att det är bäst att diskutera med din massageterapeut eller sjukvårdspersonal för att avgöra vad som passar just dig och dina behov.
7Vad skiljer en medicinsk massageterapeut från en vanlig massör?
Medicinsk massageterapi är en mer specialiserad form av massage som har som mål att behandla specifika muskelrelaterade problem, smärta och skador. En medicinsk massageterapeut har oftast en mer omfattande utbildning och kunskap om anatomi och fysiologi än en vanlig massör, vilket gör det möjligt för dem att skräddarsy behandlingar för att lösa specifika problem. Vanlig massage fokuserar mer på avslappning och välbefinnande.
8När bör man undvika massage?
Det finns några tillfällen när det är bäst att undvika massage, såsom vid inflammation, feber, akut smärta, högt blodtryck och om man tar blodförtunnande läkemedel eller kortison. Om du upplever något av dessa tillstånd, är det viktigt att rådfråga din läkare innan du bokar en massage. Dessutom är det inte rekommenderat att få massagebehandlingar under första trimestern av graviditeten. Vid osäkerhet, tveka inte att rådfråga din husläkare.
9Vad är gravidmassage och hur fungerar det under graviditet?
Vid gravidmassage kan terapeuten använda olika kroppspositioner beroende på patientens rörlighet och kroppsbyggnad. Det kan handla om en form av ryggmassage eller behandling av andra delar av kroppen som är tillgängliga. Nacke, axlar, bröstmuskler och armar är vanliga områden som behandlas. Det är viktigt att påpeka att massage under den första trimestern inte rekommenderas. Jag vill också nämna att jag själv undviker att använda gravidkuddar, då jag tycker att de kan orsaka obehag istället för avslappning. Istället hittar vi en bekväm position som fungerar för varje individuell patient, utan extra utrustning.
10Kan jag boka en barnmassage till mitt barn?
Självklart, barnmassage är fullt möjligt och kan ge många fördelar för barnets hälsa och välbefinnande. Det är dock viktigt att notera att enligt rådande lagstiftning får barn behandlas från och med 8 års ålder.
11Vad är den rekommenderade behandlingstiden för en massage?
Massagebehandlingstiderna kan variera beroende på personens behov och önskemål. För en avkopplande helkroppsmassage rekommenderas oftast minst 90 minuter, medan en ryggmassage kan ta minst 30 minuter. Om man har ett specifikt problemområde kan en halvtimmes massage riktad till det området vara tillräckligt. Varje massagebehandling är unik och bör anpassas efter individuella behov. Jag erbjuder massagebehandlingar på olika tidsintervall, från 60 minuter upp till 2 timmar. Det är även möjligt att dela en massagebehandlingstid med familjemedlemmar.
12Måste det göra ont vid en massagebehandling?
Det är inte nödvändigt att känna smärta under en massagebehandling. Det finns inget vetenskapligt bevis för att en hård massagebehandling som framkallar smärta är mer effektiv, och det kan faktiskt orsaka muskel- och nervskador samt muskelkramp. Om man inte har några större besvär i rörelseapparaten men vill ha en mer djupgående massage, går det bra att använda mer tryck. I vissa fall där man har myofasciell smärtsyndrom, t.ex. triggerpunkter, kan vissa delar i muskulaturen kännas ömma, vilket är normalt. Vissa massagegrepp kan göra ont under en terapeutisk behandling för att aktivera sensoneuronerna och på så sätt aktivera nervsystemet.
13Kan jag få råd om stretch- och träningsövningar för att förbättra min hållning eller öka rörligheten i mina leder?
Ja, vid behov får du stretch och träningsövningar som du kan göra själv för att upprätthålla det resultat vi har nått vid massagebehandlingen.

Du är i goda händer....