FAQ

Frågor och svar

1Kostar det extra för hembesök?
Nej. Konceptet är att leverera massage direkt till dig. Inga transportkostnader, inga dolda avgifter. Du betalar det priset du ser på sidan.
2Kan jag beställa massage i Södertälje eller Uppsala, alltså inte Stockholms län?
Det är möjligt! Kontakta mig så får jag se vad jag kan göra. Om du beställer minst två timmars behandling så borde det fungera bra. Skicka förfrågan via kontaktformuläret med datum och adress så hittar jag någon lösning!
3Har ni en kvinnlig massör?
Tyvärr inte. Relieve är ett nystartat företag och i dagsläget är det bara en manlig massör som arbetar.
4Hur bokar jag massage?
Du kan boka direkt via hemsidan: Välj behandlingslängd och datum, skriv ditt namn, adress och önskad tidpunkt. Jag återkommer med bekräftelse. Det går också bra att skicka e-mail med samma information som ovan. Du kan även SMS:a mig eller ringa.
5Kan jag avboka massage?
Du kan avboka din behandling senast tre timmar innan bokad tid. Bara SMS:a, maila eller ring mig.
6Hur ofta ska man ha massage?
Har man en relativt aktiv levnadsstil så räcker det med massage någon gång i månaden. Har man stillasittande arbete och slarvar med träning, då bör man få massage minst varannan vecka. Har man besvär i rörelseapparaten, då ska man ha några massagebehandlingar i rad för att uppnå förbättring, och sen upprätthålla resultatet med massage varannan vecka. Men tycker man om massage så kan man få den varje dag.
7Vad är skillnaden mellan vanlig massage och massageterapi?
Massageterapi, till skillnad från massage, inkluderar speciella tekniker för muskeltöjning, muskelavslappning, behandling av triggerpunkter och myofasciell smärtsyndrom.
8När ska man undvika massage?
Vid inflammation, feber, akut diskbråck och diskprotrusion, högt blodtryck. Vid behandling med kortison samt blodförtunnande läkemedel. Har man en av dessa besvär så ska man rådfråga sin läkare om det är ok att få massage. Det är inte heller rekommenderat att få messagebehandlingar under graviditetens första trimester. Rådfråga alltid din husläkare om du är osäker.
9Massage under graviditet och hur fungerar det?
Man kan ligga på rygg och få behandlingen på de delarna av kroppen terapeuten når. Det är mycket personligt men det kan även vara någon form av ryggmassage, då man använder vissa kroppspositioner, beroende på patientens rörlighet och kroppsbyggnad. Man kan alltid få massage på nacke, axlar, bröstmuskler samt armar.
10Kan mitt barn få massage?
Enligt rådande lagstiftning får barn behandlas f.o.m. 8 år.
11Hur lång tid bör en massagebehandling vara?
Det är mycket personligt. Vill man bara slappna av och få en förebyggande massage så är det bra att lägga 90 minuter för hela kroppen. Vill man ha massage på rygg bör det vara minst 30 minuter, och har man en specifik besvär då kan man bearbeta just det drabbade området i en halvtimme. Allt är mycket individuellt så en massagebehandling ska skräddarsys för den specifika patienten.
12Måste det göra ont vid en massagebehandling?
Nej. Det finns inget vetenskapligt bevis att en hård massagebehandling som framkallar smärta är mer effektiv. Det kan t.o.m. uppstå små muskel- och nervskador. Muskelvävnader börjar spänna sig och det kan leda till muskelkramp. Men har man inga större besvär i rörelseapparaten och vill ha hårdare massage går det bra att använda mer djupgående grepp. I vissa fall där man har myofasciell smärtsyndrom (t.ex. triggerpunkter) kan det kännas ömt i vissa punkter i muskulaturen, vilket är helt normalt.
13Kan jag få något råd om hur jag ska förbättra min hållning eller öka rörligheten i mina leder?
Ja, vid behov får du stretch och träningsövningar som du kan göra själv för att upprätthålla det resultat vi har nått vid massagebehandlingen.

Du är i goda händer....