Företagsmassage och dess fördelar
maj 15, 2017

Massage Stockholm – vad ska passa dig

Du vill få en skön massage i Stockholm. Och det verkar som att alla vet vad massage är, det är en fysisk verkan på kroppen som bidrar till ett friskare och sundare hälsotillstånd. Den avslappnande tekniken är känd sendan forna tider, men allt är dock inte så enkelt. Effektivitet och säkerhet vid utförande av massagebehandlingar beror på massörens professionalitet. Att få massage hos en oerfaren eller outbildad massör kan leda till utebliven effekt, eller t.o.m. skador. Man ska därför vara noga med att välja rätt massagebehandling.  Vad ska man välja bland olika massage Stockholm – Thaimassage, lymfmassage, billig massage (som spa eller dylikt), eller Svensk klassisk massage?

Massage i Stockholm

Relieve Massageterapi erbjuder mer än Svensk klassisk massage

De moderna massageteknikerna har skridit fram mycket, idag är det ibland inte ens nödvändigt att röra på en människa med händerna. Hela processen kan vara automatiserad, en procedur av påverkan på huden med hjälp av speciella apparater. För det syftet använda till exempel vakuum, vibration, vatten (hydromassage).  Dessa typer av behandlingar är bland de mest populära i Stockholm. Kontaktmetoden är den klassiska sättet där massagebehandlingar betyder påverkan på människans kropp med hjälp av massageterapeutens händer. Den så kallade klassiska tekniken anses vara det mest effektiva. Men det finns olika variationer:

Idrottsmassage

En särskild variant av massagetekniker anses vara de som används före och efter idrottsaktiviteter. Före träningspass sätts muskeluppvärmning i fokus för att minska risken för skador och så att muskulaturen ska vara förberedd för träningsprocessen. Idrottsmassage efter träningspass används för att föra bort mjölksyra ur musklerna, minska spänningar samt eliminering konsekvenserna av mikrotrauma och sträckning. Man kan hitta denna typ av behandlingar i mindre privata massagesalonger i Stockholm.

Friskvårdsmassage

Den typ av massage är nödvändig vid återhämtningsprocess efter t.ex. ett trauma i rörelseapparaten. Vanligtvis utförs den med hjälp av händerna men olika speciella apparater kan också användas.

Friskvårdsmassage är inte bara en form av den klassiska svenska massagen. Reflex terapi, akupressur (påverkan av aktiva punkter i kroppen), Gua Sha (skrapning på  huden med ett speciell redskap för att öka cirkulation i muskelvävnader), Shiatsu och även andra massagetekniker från Asien används ofta vid friskvårdsmassage i Stockholm.

Men det mest efterfrågat behandling bland olika massage är cellulitbehandlingar. Den typen av massage är underrepresenterad i Sverige.

Man ska tänka på att det finns två olika cellulitbehandlingar: apparat massage och manuell massage (s.k. lipoefferent massage). Den manuella tekniken anses vara mest effektiv. Den är dock mycket ovanlig i salonger i Sverige.
Som resultat av denna typ av massagebehandling är eliminering av den s.k. gropiga apelsinhuden.

Spa Massage

Spa eller relax massage är dock överrepresenterad bland olika massagesalonger i Stockholm. I spa och relax massage användas olika tekniker, så som spa massage,  klassisk svensk massage, spansk massage (kiromassage) och m.fl. Syftet med relax massage är att minska stress (sänka nivå av stresshormonen kortisol) samt främja återställning av psykologisk stabilitet.

Till spa massage kan man även räkna olika kosmetiska massagetekniker, dessa riktar sig först och främst mot att minska mimiska rynkor, verka lyftande på huden, öka ansiktsmusklernas tonus, förbättra hudens utseende, minska svullnader, öka blodcirkulation, spasmeliminering samt öka ämnesomsättning.

Som sagt, relax massage och olika spabehandlingar är överrepresenterade i Stockholms massageutbud. Olika spa center och kosmetiska mottagningar kan erbjuda ett brett sortiment av olika spa och relax procedurer, för både ansikte och helkropp.  Olika aromaoljor kan användas för en mer avslappnande effekt. De bästa spa massage center Stockholm kan även erbjuda wraps och bio-somatiska procedurer åt sina kunder.

Lymfdränering

En till massage du kan hitta i på marknaden är lymfdränering. Detta är en massageform som hjälper till vid svullnader.

Man kan märka att en hel del salonger erbjuder denna typ av massage i Sverige. Men själva lymfdränering är egentligen en sammansättning av specifika massagetekniker som berör hela kroppen. Problemet är dock att många massörer använder lymfdränering endast lokalt, vilket leder till avsaknad eller ett svagt resultat. På grund av detta måste man vara noga med att välja en bra massagesalong i Stockholm som erbjuder behandlingar med lymfdränering.

Det finns en annan teknik som liknar lymfdränering. Denna behandling kallas hemodränering. Denna teknik liknar lymfdränering men här är det dock blodkärl som är i fokus. Hemodränering hjälper mycket bra vid varicer (s.k. åderbråck) och hematom. Dessa två tekniker kan även kombineras, då kallas behandlingen hemo-lymfdränering.

Tantra Massage, Afrikansk Massage och Thai Massage kan vara ett annat alternativ.

Afrikansk massage kan ha lika bra botande effekter som klassisk svensk massage. Men Afrikansk massage i Sverige är ganska underrepresenterad som separat massagebehandling i Stockholm till skillnad från Thai massage som är kraftigt överrepresenterad som massagebehandling i hela Sverige.

Thai massage i Europa är mycket dåligt reglerad vilket leder till att det kan vara svårt att hitta en seriös och erfaren Thai massör.

Oftast erbjuder Thai massage en s.k. sensuell massage eller tantra massage. Sensuell tantra, nuru massage och thai massage kan tolkas på helt olika sätt, så man ska alltid ta reda på vad är det för sensuell massage (nuru massage eller thaimassage) de erbjuder på just den Thai massagesalongen man avser att besöka.

Det finns såklart många fler behandlingsformer att välja mellan, men som mer sällan marknadsförs som separata massagetekniker i Sverige.

Dessa inkluderar bl.a. Kiromassage (eller spanskmassage), Cervikokranial massage (där är nacke och axlar i fokus), Myotensiv massage (ökar muskelelasticitet), Myorelax massage (bekämpar muskelspänningar), samt Neurosedativ massage (en särskild form av avslappningsmassage men har mycket bättre botande effekt. Används bl.a. vid stress, dålig sömn och dylikt).

Särskild plats i Sverige tar s.k. företagsmassage.

företagsmassage

Ont i nacken kan mycket bar behandlas med kontorsmassage.

Detta innebär att anställda på ett företag har tillgång till kortare massagebehandlingar under arbetsdagen.

Fördelar med företagsmassage är att en anställd vid de första tecken på besvär i rörelseapparaten snabbt kan få en behandling som ska fokuseras på just det problematiska området. En anställd behöver inte avsätta fritid för att besöka en salong för att få massage utan kan använda en halvtimme av sin arbetstid.
På det här sättet kan man förebygga besvären nästan omgående, så att de inte övergår i en kronisk form.

Mer om företagsmassage läs här.

En ny sätt att leverera Stockholm massage är s.k. massage hemma.

hem massage är alltid behaglig för kund

massage hemma hos kund sparar tid och minskar stress

Hemmassage är ett bra alternativ form av massagebehandlingar som riktar sig till folk som har ont om tid. Massage hemma innebär att du kan beställa massör hem till dig. Det betyder att du slipper stress för att ta dig fram till en massagesalong.
Hem massage kan vara bra val för bl.a. gravida, människor med nedsatt rörelseförmåga, o.s.v. Och priser för hem massage kan mycket väl konkurrera med priserna för massage i salonger.

Man kan säga att det finns mycket att välja bland när det handlar om massage i Sverige, detta gör att det kan vara mycket svårt att välja rätt massör.

Den rekommendationen som branschrådet Svensk Massage har är att hitta en certifierad massör. Det betyder att terapeuten ska motsvara krav som branschrådet ställer på en massör. Titta alltid efter nedanstående logga som indikerar att massören är korrekt certifierad.

certifierad massörbranschrådet svensk massage Stockholm

certifierad massör logo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.